Bábszínház blog

Lehet-e egy tornacipőből királyfi?

2018. március 20. - Bábszínház blog

A tárgyaknak van titkos élete. És most nem arra gondolunk, hogy néha eltűnnek, máskor meg egészen váratlanul kerülnek elő. Hanem arra, hogy képesek átalakulni, átlényegülni. Például egy tornacipő királyfivá.

170928_babszinhaz_csomotunder_10.JPG

Még mielőtt bárki csóválni kezdené a fejét, vagy legyintene egyet, tessék csak felidézni egy, a kisgyerekes szülők életében ritka, nyugodt pillanatot. A gyerek ül, előtte sok építőkocka, és épp nem házat vagy várat épít, hanem egy kisebb és egy nagyobb kockát toszogat, akik beszélgetnek egymással. Hogy bábos lesz-e főhősünkből, nem tudjuk, azt azonban kijelenthetjük: az alapszintű tárgyanimációs készség mindenkiben megvan. Az persze más kérdés, ebből mi marad meg, mi veszik el - és mit tudunk előhívni! A Bábszínház 7x következő témája március 24-én ugyanis a tárgyanimáció. Van-e olyan, hogy egy tárgy bármire vagy semmire sem alkalmas? Hogyan tudunk különböző tulajdonságokkal felruházni két teljesen egyforma tárgyat? Dramaturgiailag mást jelent-e, ha egy csészét a fülénél vagy a pereménél fogunk meg? 

Játsszunk! Tételezzük fel, hogy a kék cipő egy egykori királyfi, a rózsaszín egy egykori királylány, a kicsi fehér cipő pedig a kisfiuk.. Milyen viszonyban vannak egymással? Mi történikt közöttük? Csak a képeket nézzétek! Megszületett a történet?

(A képek A csomótündér című előadásunkon készültek.)

170928_babszinhaz_csomotunder_34.JPG

170928_babszinhaz_csomotunder_35.JPG

170928_babszinhaz_csomotunder_36.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://babszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8413755388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása