Bábszínház blog

Ki kicsoda A képzelt betegben?

2018. február 19. - Bábszínház blog

Bábszerű emberek és emberszerű bábok. Tragikum és komikum. A legprofánabb és a legemelkedettebb szórakoztatás. A képzelt beteg című előadásunkat a 2016/2017-es évadban mutattuk be, a Molière-darabból készült, Alföldi Róbert rendezte produkció február végén tér vissza a repertoárra. Mutatjuk, kiket láthat a közönség az Ország Lili Stúdió különleges, három oldalról körülülhető, hatalmas ágyat formázó színpadán!

edv_1283.jpg

Ács Norbert játssza a címszerepet, Argant, a családfőt, akire nem csupán hipochondriája miatt vár rengeteg megpróbáltatás.

edv_1436.jpg

Pallai Mara alakítja Béline-t, Argan második feleségét, aki valószínűleg nem tiszta szerelemből, inkább a vagyon miatt választotta a férfit.

edv_1318.jpg

Spiegl Anna Toinette, a mindenen és mindenkin átlátó - bár sokak előtt értetlenül álló -, okos és praktikus, azonnal riposztozó szolgáló.

edv_1331.jpg

Pájer Alma Virág Angélique, Argan lánya, Cléante szerelmese. És mint minden fiatal lányt a francia drámaíró darabjaiban, apja természetesen máshoz adná. A túlzott engedelmesség értelmetlenségére Toinette döbbenti rá.

edv_1585.jpg

Barna Zsombor a párja, Cléante, aki fiatal, nagyon szerelmes és nagyon tapasztalatlan.

edv_1789.jpg

Blasek Gyöngyit nem látjuk, csak halljuk Argan kisebbik lánya, a nagy valószínűséggel apai terror alatt élő Louisette szerepében.

edv_1824.jpg

Pethő Gergő egy racionális családtag szerepében látható, ő Béralde, Argan fivére. De úgy tűnik, hiába térítené józanságra testvérét.

Argant patikus és doktorok is látogatják, akik minden bőrt lehúznának róla - mármint anyagilag.

edv_1551.jpg

Tatai Zsolt Simate patikus,

edv_1659.jpg

Pethő Gergő Decretenus papa, akinek fiát, Thomast Kemény István alakítja - a fiúval Argan szívesen összehozná lányát, mert így rengeteg orvosi költséget spórolna meg -,

edv_1860.jpg

Blasek Gyöngyi pedig egy nem kicsit veszélyes orvos, Pourgalot.

Előadás-időpontok és jegyvásárlás ide kattintva

A bejegyzés trackback címe:

https://babszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5113681850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása