Bábszínház blog

Ki kicsoda a Bambiban?

2018. január 18. - Bábszínház blog

Felix Salten meséje egy gyerekszobában kel életre, ahol az ágy virágos mezővé válik, kékek az őzek, sárgák a szajkók, zöld a bagoly és lila a mókus. Ismerjétek meg a történet és előadásunk szereplőit!

edv_5059.jpg

"Üdvöz légy, Bambi, a világon! Üdvöz légy, kicsikém!" - köszönti az újszülött Bambit anyja, akit Pallai Mara játszik. Az Anya türelmesen, nyugodtan válaszol a mindenre kíváncsi Bambi kérdéseire, és megtanítja őt az erdő törvényeire.

edv_5036.jpg

Az őzgida figyel, de fel akarja fedezni a világot, ezért megállás nélkül kérdez. A Fiatal Bambiról szól az első felvonás, őt Márkus Sándor kelti életre.

edv_5043.jpg

Bambi születése után köt barátságot Perrivel. A nyüzsgő, derűs és barátságos mókust Spiegl Anna alakítja.

edv_5082.jpg

Bambi anyjának testvére Ena, akinek két gyereke van, ez pedig - ahogy ő fogalmaz - "dupla öröm és dupla aggodalom". Ebben a karakterben Ellinger Edina látható.

edv_5089.jpg

Barna Zsombor alakítja Gobót, Ena gyenge, betegeskedő fiát, akit meglő Ő, azaz az ember, majd magához veszi. Gobo felnőttként visszatér az erdőbe, ahol újra kell tanulnia minden szabályt.

edv_5037.jpg

Ena másik gyermeke Faline, akit gyerekként és felnőttként is okos, kíváncsi és gondoskodó. Őt Pájer Alma Virág eleveníti meg. 

edv_5097.jpg

Nem véletlen hát, hogy a Felnőtt Bambi beleszeret. Az előadás második felvonásában a tapasztalt, higgadt és őszinte őzet Teszárek Csaba személyesíti meg.

edv_5070.jpg

Bambi eligazodását a világban az Öreg Fejedelemmel való találkozások segítik. A bölcs őz szerepében: Beratin Gábor.

edv_5049.jpg

Blasek Gyöngyi lesz a tiszteletreméltó, de már korántsem rémisztő Bagoly (aki azért még azt hiszi, félnek tőle - és a fiatal állatok tiszteletből meg is hagyják ebben a hitében).

edv_5062.jpg

Hoffer Károly több állatot is életre kelt. Közülük az egyik Ronno, a meglehetősen heves vérmérsékletű őzbak, de látható-hallható szarkaként is, és ő Janello, aki madárként szintén az őzek segítői közé tartozik.

edv_5080.jpg

Párja, Janellina, a mindent halló és látó cserfes madár: Rusz Judit, aki még egy egy szajkót is alakít.

Az előadásban feltűnnek még piros nyulak és - meglepetésként - teljesen hagyományosan fekete vakondok is.

Előadás-időpontok és jegyvásárlás ide kattintva

A bejegyzés trackback címe:

https://babszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8313582385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása