Bábszínház blog

Hú, de kortárs!

2018. május 24. - Bábszínház blog

A szótári definíció szerint: kortárs aki vagy ami a mindenkori jelen kontextusába illeszkedik, reflektál a jelen kor és környezet aktuális problémáira. De vajon mit jelent ez a bábban? Az évadban az utolsó Bábszínház 7x ezt járja körbe.

Gyorsan jelentsük ki, hogy nem árulunk zsákbamacskát: bábban és bábbal sincs új a nap alatt, mert a technikák adottak, sőt a történetek egy részét is sokszor elmesélték már előttünk. De a gondolat, a mozdulat a miénk, az olvasat a mi életünkből indul ki. Az egymásra rakódó hagyományra mi építünk valami egészen mait. Másképp nézünk az anyagra, a tárgyra, a mozgató és a mozgatott közötti viszonyra, az emberi és a tárgylétre. Bátrabban kísérletezünk, merünk áthágni szabályokat, kombináljuk az eddig kombinálhatatlant.

Hogyan? Mutatunk néhány példát.

Na, ez azért eléggé szexi izgalmas, ugye?

Bábszínház 7x - 2018. május 26. 16.00, Kemény Henrik Terem

Jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://babszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr7413998972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása